Tegye fel a kezét, aki szereti a csokoládét!
Népszerűségét az is mutatja, hogy november 29.-én kívül több világnapja is van, tehát több alkalmunk is van az évben, hogy ilyenkor – ha máskor nem – egy kis édességgel kényeztessük ízlelőbimbóinkat.
Már a maják is ismerték a kakaóbabot és igencsak fontos eszköz volt számukra: ugyanis a babot fizetőeszközként is használták.
Európában, azon belül Angliában az 1600-as években kezdték el fogyasztani a forró csokoládét. Az első vendéglő, a Chocolate House volt Londonban, ahol forró csokoládét lehetett kapni.
1847-ben találták fel a csokoládészeletet és a svájci Nestlé fivérek készítettek először tejcsokoládéból 1876-ban.
Magyarországon is több csokoládégyár üzemelt, de ezek közül a legnagyobbat Stühmer Frigyes hamburgi cukrászmester alapította 1868-ban Pesten. Később az 1920-as évektől, átvette a helyét a Szerencsi csokoládégyár, aminek kiváló minőségű termékeit a mai napig megtaláljuk a boltokban. Az egyik igazi retro édességet, a közismert konyakos meggyet, Gerbeaud Emil cukrászmester honosította meg Magyarországon.
Nem is tudnánk felsorolni, hogy ma már hányféle ízesítésű, formájú csokoládéval találkozhatunk a boltok polcain. Mindenki megtalálhatja ízlésének megfelelőt.
Kíváncsiak vagyunk, Nektek mi a legkedvencebb csokitok? Próbáltátok már magatok elkészíteni?